СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

1 Апр

Националните награди "Златен кукерикон" Сатиричен театър "Алеко Константинов", 19.30 ч

Спектакъл по връчването на Националните награди за театрални постижения в областта на комедията и сатирата "Златен кукерикон" на Сатиричния театър "Алеко Константинов".

Те се присъждат на творци от цялата страна и включват награда за изгряваща звезда, женска и мъжка роля, режисура, най-добър спектакъл. Награда на името на Георги Калоянчев се присъжда за цялостно творчество.

Номинирани за изгряваща звезда са: Мила Люцканов за ролите на Мечета, провокатори, Мецанка в "АВЕНЮ Q", бродуейски мюзикъл за възрастни от Джеф Уити, Робърт Лопес и Джеф Маркс, постановка Уест Хайлър и Петър Кауков, Столичен куклен театър; Ненчо Костов за ролята на Клендор в "Комичната илюзия" от Пиер Корней, режисьор Васил Дуев, ДТ "Ст. Бъчваров" - Варна; Сабина Коен за ролята на Мариана в "Тартюф" от Молиер, режисьор Венцислав Асенов, ДКТ - Враца. Номинирани за награда за женска роля са: Албена Колева за ролята на Стефка в "Работно време", автор и режисьор Камен Донев, ДТ "Н. Масалитинов" - Пловдив; Алексанра Василева за ролята на Анет Рей в "Богът на касапницата" от Ясмина Реза, режисьор Антон Угринов, НТ "Ив.Вазов"; Лилия Маравиля и Стефания Колева за ролите на Трикси Валк и Ребека Шултайс в постановката "Алонсо" от Щефан Фьогел, постановка Марий Росен, Театър "София".

Номинирани за награда за мъжка роля са: Асен Блатечки за ролята на Пол в "Лъжата" от Флориан Зелер, постановка Борислав Чакринов, ДТ "А. Будевска" - Бургас; Иван Бърнев за ролята на Мишел в "Истината" от Флориан Зелер, постановка Борислав Чакринов, ДТ "Ст. Киров" - Сливен; Николай Урумов в ролята на Арган в "Мнимият болен" от Молиер, постановка Николай Урумов, ДТ "Р.Стоянов" - Габрово.

Номинирани за награда за режисура са: Борислав Чакринов за постановката "Истината" от Флориан Зелер в ДТ Сливен и "Лъжата" от Флориан Зелер в ДТ Бургас; Марий Росен за постановката "Алонсо" от Щефан Фьогел в Театър "София"; Теди Москов за постановката "Редки тъпанари", криминална комедия по филма на Марио Моничели "Неизвестни извършители", ДТ "С. Огнянов" - Русе.

Номинирани за награда за спектакъл са: "Богът на Касапницата" от Ясмина Реза, постановка Антон Угринов, НТ "Ив. Вазов"; "Редки тъпанари" спектакъл на Теди Москов, криминална комедия по филма на Марио Моничели "Неизвестни извършители", ДТ "С. Огнянов" - Русе; "Чамкория" по романа на Милен Русков, постановка Явор Гърдев, моноспектакъл на Захари Бахаров, Театър 199 "В. Стойчев"Театър, Опера, Балет


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш