СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

1 Фев

Празничен концерт на Симфоничния оркестър на БНР Зала "България", 19.30 ч.

Празничен концерт на Симфоничния оркестър на Българското национално радио (БНР) по случай 80-годишнината на композитора акад. Георги Минчев.

Концертът е под патронажа на председателя на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева. Под палката на главния диригент Марк Кадин ще прозвучат произведенията на Георги Минчев "Симфоничен пролог" и симфонична сюита "Fahrenheit 451" по едноименния балет. Симфоничният оркестър ще изпълни "Концерт за контрабас и оркестър" от Марин Големинов със солист Маргарита Калчева, "Озорные частушки" от Родион Шчедрин и фрагменти из балета "Гаяне" от Арам Хачатурян.

Програма "Христо Ботев" на БНР ще излъчи събитието пряко. Творчеството на акад.Георги Минчев е представително за съвременната българска музика и я утвърждава на международната сцена. Той е носител на престижни национални награди и международни отличия, сред които Европейската награда "Лоренцо Великолепни", званието "почетен сенатор" на Международната академия "Медичи" във Флоренция, голямата награда "Сирак Скитник" на БНР, както и на "Златен век" на Министерството на културата. През 2015 г. става академик на Българската академия на науките.Кино


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш