СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

1 Фев

Националната награда за живопис Кюстендил

Обявяване на носителя на Националната награда за живопис на името на Владимир Димитров-Майстора. Със събитието ще се отбележи 137-та годишнина от рождението на художника. Ще бъде открита изложба "Движение и покой" на Анета Дръгушану, носител на наградата за живопис за 2017 г.

За наградата през 2018 г. са номинирани Атанас Парушев, Атанас Ташев, Валентин Дончевски, Захари Каменов, Румен Жеков и Чавдар Петров. Следобед ще се състои традиционното посещение на къщата музей на Майстора в кюстендилското с. Шишковци. Съпътстващи прояви в деня на церемонията са постоянна експозиция на Майстора, изложба с негови акварели, експозиция с творби на Николай Дюлгеров и живописна композиция на Станислав Божанков.

Националната награда за живопис се присъжда всяка година на един български художник за изключителните му постижения в изобразителното изкуство през изтеклата година и е учредена съвместно от община Кюстендил и художествената галерия "Владимир Димитров - Майстора", Министерството на културата и Съюза на българските художници.Изложби


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш