СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

1 Фев

Финансова академия за ученици Ул. "Гусла" 1, София

От 1 до 22 февруари 2019 г. ще се проведе финансова академия за ученици. Всеки петък от месеца, от 14.30 ч., икономически и финансови експерти ще запознават учениците с азбуката на финансите.

Академията е безплатна и в нея могат да се запишат гимназисти от 10-и, 11-и и 12-и клас, като тези, които преминат успешно обучението, ще получат специален сертификат. За дванадесетокласниците изходящият тест на академията ще има силата и на кандидатстудентски изпит, като всички, които го издържат, ще бъдат приети във ВУЗФ.

На 1 февруари 2019 г. от 14.30 ч. ще се проведе урок, на който ще бъдат представени темите за парите и паричните отношения, за функциите на банките и за новите алтернативни валути. На 8 февруари учениците ще имат възможността да научат някои основополагащи принципи за правилното вземане на решения и за планирането на личните финанси. На 15 февруари учениците ще научат какво да правим, когато парите не стигат, как "работят" кредитите, сигурно ли е електронното банкиране и за какво да следим при издаването на банкова карта и др. въпроси.

Финансовата академия ще посвети последния си урок на 22 февруари на млад предприемач, който ще разкаже на учениците как се учиш да управляваш милиони на 25 години. Гост лектор ще бъде Спас Керимов - иноватор и създател на start up за принтиране на човешки тъкани.Други


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш