СЪБИТИЯКУЛТУРЕН АФИШ

1 Ное

Колективен иск срещу компанията "Фолксваген" Берлин, Германия

Потребителски организации планират да внесат колективен иск срещу компанията "Фолксваген" във връзка със скандала с манипулираните данни от тестовете за отделяни вредни газове при дизеловите автомобили на компанията, т. нар. дизелгейт.

На 19 септември 2018 г. Организацията на федерациите на германските потребители и Съюзът на германските автомобилистите А Де А Це (ADAC) уточняват, че целта на иска е да се определи дали софтуерните манипулации на автомобилостроителя умишлено са причинили щети на потребителите. След като това бъде установено, потребителите могат по-лесно да търсят компенсации за обезценяването на дизеловите автомобили, които притежават. От организациите допълват, че всеки, който е купил коли от марките фолксваген, ауди, шкода или сеат след м. ноември 2008 г. може да се присъедини безплатно към колективния иск.

Датата 1 ноември съвпада с влизането в сила на нов закон в Германия, позволяващ на потребителите колективно да съдят компании за щети. Според закона колективните компенсации трябва да засягат определен брой ищци, които трябва да бъдат представени от асоциация за защита на потребителите.Европа


Пон
Вт
Ср
Чет
Пет
Съб
Нед

Отиди на днес

Културен афиш